AJOFM Braila organizeaza cursuri gratuite in luna iulie

cursuriAgentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila organizeaza cursuri de formare profesionala gratuite pentru somerii aflati in evidenta agentiei. Persoanele in cautarea unui loc de munca, aflate in evidenta AJOFM Braila, se pot inscrie pentru a participa la cursurile gratuite de formare profesionala, planificate a se organiza la sfarsitul lunii iulie: zidar, pietrar, tencuitor (nivel studii: minim 5 clase), dulgher, tamplar, parchetar (nivel studii: minim 5 clase), comunicare in limba engleza (nivel studii: minim liceul).

Cheltuielile vor fi suportate din bugetul asigurarilor de somaj, inclusiv pentru efectuarea analizelor medicale specifice meseriilor din constructii. Pentru somerii care vor efectua naveta pe perioada cursului, se vor deconta abonamentele/biletele de transport.

“La finele cursurilor, dupa sustinerea examenului de absolvire, se elibereaza certificate de absolvire/calificare recunoscute la nivel national”, a precizat Monica Bratu, director executiv al AJOFM Braila.

Informatii suplimentare se pot obtine de la sediul AJOFM Braila, din B-dul Dorobantilor, nr.603-605 sau la sediul Centrului de Formare Profesionala al agentiei, din str. Sergent Tataru, nr.2, corp B, etaj 3 (in curtea Grupului scolar Mihail Sebastian), ori la telefon 0239/613034.

Somerii care doresc sa se inregistreze in evidenta agentiei in vederea obtinerii unui loc de munca si pentru a participa la masurile active oferite de agentie (informare consiliere, medierea muncii, formare profesionala, s.a.), se vor prezenta la sediul AJOFM Braila, din B-dul Dorobantilor 603-605, parter modulele 2 sau 3, unde vor depune o cerere si vor prezenta urmatoarele documente: actul de identitate, actele de studii si de calificare, carnetul de munca, in cazul persoanelor provenite din munca, adeverinta medicala, din care sa rezulte ca este apt de munca sau are, eventual, restrictii medicale.

In cazul neincadrarii in munca, cererea in vederea medierii trebuie reinnoita la 6 luni. Somer este persoana in cautarea unui loc de munca de la varsta de minimum 16 ani si pana la indeplinirea conditiilor de pensionare, care nu are loc de munca, este apta de munca si disponibila sa inceapa lucrul in perioada imediat urmatoare, daca s-ar gasi un loc de munca.

Pin It