Bacalaureatul a debutat cu rezultate bune la prima proba

images

65% dintre absolventii de liceu care au sustinut proba de evaluare a competenţelor de comunicare în limba romana au reusit sa obtina calificativul “experimentat”. Un sfert dintre candidaţi, adică 545, au obtinut calificativul “avansat” si alti 143, adica aproape 7% calificativul “comunicator mediu”. La aceasta proba nu s-au prezentat 16 candidati. Acestia nu se vor mai putea prezenta in continuare la probele bacalaureatului.

Evaluarea competentelor digitale va avea loc intre 17 si 21 iunie, iar intre 25 si 28 iunie se vor sustine probele de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

La nivel judetean, la bacalaureat s-au inscris 1.661 de candidati din seria curenta si 477 din seriile anterioare.
Cei 2.138 de candidati care participa la bacalaureatul de anul acesta sunt repartizati pentru probele scrise in sase centre de examen: Colegiul “N.Balcescu”, Colegiul “Ana Aslan”, Liceul cu Program Sportiv, Liceul “N. Iorga”, Colegiul Tehnic “Neniţescu”, Liceul Tehnologic “Moisil”. Centrele de evaluare sunt stabilite la Liceul Teoretic “Sebastian” si Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau”. Probele scrise se sustin in perioada 1 – 5 iulie.

sursa: Obiectivbr.ro

Pin It