Brailenii au cucerit patru medalii la nationalele de judo Under 13

judoka

Editia din acest an a nationalelor de judo rezervate categoriei de varsta Under13, competitie desfasurata in week end-ul trecut, la Arad,a adus in prim plan  sportivii de la CSM Braila care au obtinut patru medalii, una de aur si una de argint in concursul individual si doua de bronz in cel pe echipe.

La numai 11 ani, Teodora Naidin a obtinut titlul national la Under 13, categoria 44 kg. Eleva la CN „Nicolae Balcescu”, sportiva pregatita de antrenoarea Carmen Constantin mai are in palmares o medalie de aur si una de bronz la categoria de varsta Under11.

Campioana nationala la Under11, Catalina Varvaruc s-a numarat apoi an de an printre sportivele care s-au batut pentru podium, iar daca in 2012 s-a clasat pe locul al treilea, anul acesta la Arad braileanca a devenit vicecampioana nationala la Under13, categoria 48 kg. Una dintre cele mai valoroase judoka de la CSM Braila, Varvaruc, eleva a Liceului cu Program Sportiv, mai are in palmares si o medalie de bronz la ne waza.

Desi la prima sa participare la o astfel de competitie, Alexandru Simonfi nu a intrat in lupta pentru podium la individual, braileanul a obtinut insa o medalie de bronz la echipe in concursul pe euroregiuni. Tot la aceasta sectiune, duminica trecuta, Naidin si Varvaruc s-au clasat pe locul al treilea cu euroregiunea sud-est.

„Rezultatele obtinute la Arad sunt foarte bune si ele au fost obtinute datorita sprijinului acordat sectiei noastre de catre profesorul Marian Neta, directorul CSM Braila. La noi la club, judo-ul a intrat pe drumul performantei. Naidin si Varvaruc si-au redemonstrat valoarea, Simonfi, la primul concurs a dat dovada de mare curaj”, a declarat antrenoarea Carmen Constantin.

La aceasta competitie Teodora Naidin a avut patru adversare si pe toate le-a invins pentru a urca pe prima treapta a podiumului. Dupa acest important succes din cariera Naidin viseaza sa calce pe urmele marii campioane Alina Dumitru.

„Sunt fericita ca am cucerit medalia de aur, in acel moment cand am fost declarata campioana am uitat de toate greutatile pe care le-am intampinat in timpul antrenamentelor. Cel mai greu a fost in cel de-al treilea meci in care adversara am avut-o pe o sportiva de la Gura Humorului. Eu am atacat tot timpul, adversara mea a primit un avertiment pentru non combat si asa am reusit sa bifez cea de-a treia victorie. Idolul meu este Alina Dumitru, mereu studiez meciurile marii campioane pentru ca mi-as dori o cariera sportiva ca a acesteia”, a declarat Teodora Naidin.

Pin It

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.