Colocviu National de Arheologie la Muzeul Brailei

muzeu brAstazi,14 iunie, de la ora 11.00, in sala de conferinte a Muzeului Brailei are loc deschiderea oficiala a lucrarilor Colocviului National de Arheologie cu tema „Fortificatiile liniare antice din stanga Dunarii de Jos”. Vor fi prezentate lucrari referitoare la fortificatii liniare in spatiul dintre Carpatii Orientali si Nistru si fortificatii liniare in spatiul dintre Carpatii Meridionali, Dunare si Mare.

In cadrul evenimentului, sambata 15 iunie, se va face o excursie documentara la „Valul lui Traian”, comuna Branistea, judetul Galati, care va fi urmata de o masa rotunda cu tema: „Fortificatiile liniare: prezent si perspective”, care se va desfasura la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii „Rasvan Angheluta” Galati. De asemenea, se vor lansa: proiectul „Valul lui Traian” – un monument deosebit la „Dunarea de Jos”, si doua volume: Eugen S. Teodor, „Uriasul invizibil – limes transalutanus. O reevaluare la sud de raul Arges”, editura Cetatea de Scaun, Targoviste – 2013 si Costin Croitoru, „Repertoriul descoperirilor arheologice si numismatice”, editura Muzeului de Istorie Galati, 2013.

Participa specialisti din: Braila, Galati, Iasi, Bucuresti, Arges, Tulcea si Chisinau – Republica Moldova. Organizatori sunt: Consiliul Judetean Braila, Muzeul Brailei, Consiliul Judetean Galati si Centrul Cultural „Dunarea de Jos” Galati.

sursa: Obiectivbr.ro

Pin It

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.