Cupa Dunarii – competitie intre detinuti

detinuti-sportAstazi12.07.2013, echipa de fotbal formata din 10 persoane private de libertate a Penitenciarul Braila, care este coordonata de monitorului sportiv, agent sef principal Botea Eugen din cadrul Serviciului de Educatie din cadrul penitenciarului, va participa la cea de-a III-a editie a competitiei sportive (fotbal), intitulata “Cupa Dunarii”, organizate de Penitenciarul Tulcea.
Conditiile necesare pregatirii fizice a echipei de fotbal a Penitenciarului Braila, au fost asigurate de Clubului Sportiv Municipal Braila, multumindu-i pe aceasta cale in special d-nului director Neta Marian, club cu care Penitenciarul Braila are incheiat un protocol de colaborare.
De mentionat ca, la prima editie a competitiei, Penitenciarul Braila a ocupat locul I, iar la cea de-a doua editie a ocupat locul II.
La turneu vor participa echipe formate din persoane private de libertate aflate in custodia penitenciarelor din Regiunea Sud – Est, respectiv din Braila, Tulcea, Poarta Alba si Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti.
Activitatea urmareste dezvoltarea abilitatilor sportive si cultivarea spiritului competitivitatii si al fair-play-ului, reducerea diferentei dintre viata de detentie si lumea exterioara, mentinerea tonusului psiho-fizic, motivarea persoanelor private de libertate pentru adoptarea unui comportament prosocial si constientizarea acestora de necesitatea practicarii exercitiului fizic pentru o dezvoltare psihica normala.
“Educatia fizica este un fenomen real, cu particularitatile si regulile sale. Ea nu se preda, ci se realizeaza, este un proces social care este integrat fenomenului educativ. Educatia fizica se structureaza dupa o logica proprie, ce are in vedere dezvoltarea fizica a organismului. in mod concret, prin educatie fizica se urmareste, pe cât posibil, construirea unui organism sanatos, robust, proportional dezvoltat in fragmentele sale si armonios integrat in ansamblul celorlalte componente psiho-sociale ce trebuie sa caracterizeze o personalitate”, comisar sef de penitenciare Simona KOBER, purtator de cuvânt Penitenciarul Braila.

Pin It

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.