Focar de pestă porcină în Insula Mare a Brăilei. Porcii de la o fermă au fost eutanasiaţi

Autorităţile sanitar veterinare din judeţul Brăila au montat dispozitive pentru dezinfectarea autoturismelor la trecerile cu bacul şi se fac verificări în mai multe localităţi, după ce analizele de laborator au confirmat existenţa pestei porcine africane la mai mulţi porci de la o fermă.

Medicii veterinari au depistat un focar de pestă porcină în Insula Mare a Brăilei, la ferma unui localnic. Din cei 28 de porci pe care îi avea, aproape jumătate au murit, iar proprietarul fermei a anunţat autorităţile veterinare. ”S-au prelevat probe de la porcii morţi, iar marţi dimineaţă s-a confirmat la laboratorul nostru că este vorba despre pestă porcină africană. Probele au fost trimise şi la laboratorul de referinţă, din cadrul Institutului de Diagnostic pentru Sănătatea Animalelor Bucureşti.

Astăzi, în jurul orei 17.30, am primit confirmarea oficială că este vorba despre pestă porcină, astfel că urmează să luăm măsurile care se impun”, a declarat Gicu Drăgan, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Brăila. Autorităţile veterinare din Brăila au luat deja primele măsuri, fiind interzisă mişcarea de animale în Insula Mare a Brăilei, iar la trecerile cu bacul din localităţile Stânca şi Gropeni au fost montate dispozitive pentru dezinfectarea autoturismelor. Porcii de la ferma unde au fost depistate cazurile de pestă porcină africană au fost eutanasiaţi, lucru care se va întâmpla şi cu alte animale la care va fi depistată boala.

Sursa: adevarul.ro

Pin It

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.