Fondul pentru fapte bune

fondFundatia Vodafone Romania marcheaza aniversarea de 15 ani printr-o noua actiune:  lanseaza “Fondul pentru Fapte Bune”, special pentru ONG-urile cu programe de educatie si sanatate.

Pentru a marca cei 15 ani de cand este alaturi de comunitate, Fundatia Vodafone Romania, cea mai veche fundatie corporatista din tara noastra, lanseaza astazi “Fondul pentru fapte bune”, un nou program de finantare de tipul “cerere de propuneri”, in valoare totala de 300.000 euro.

“Fondul pentru fapte bune” se adreseaza organizatiilor neguvernamentale (asociatii, fundatii sau federatii) si institutiilor publice educationale (scoli) sau medicale (spitale) care doresc sa propuna proiecte menite sa aduca o schimbare reala, in domeniile educatie si sanatate. Valoarea finantarii acordate unui singur proiect poate varia intre 1.000 si 30.000 euro.

“Ne bucuram sa lansam un nou program, Fondul pentru Fapte Bune, prin care invitam organizatiile non-guvernamentale care nu beneficiaza in prezent de sustinerea Fundatiei sa dezvolte programe noi, in domeniile educatiei si sanatatii, preponderent finantate de noi. Fondul pentru Fapte Bune a fost constituit in acest an special pentru a marca aniversarea de 15 ani a Fundatiei, din dorinta de a oferi sprijin si altor organizatii decat cele sustinute traditional de noi”, a declarat Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone Romania.

La acest fond de finantare, pot avea acces doar organizatiile si institutiile inregistrate legal in Romania.  Inscrierea se va face online, pe site-ul http://vodafone.grantwizard.ro/, unde pot fi gasite, de altfel, toate informatiile privind procesul de inscriere – regulamentul, criteriile de selectie, formularul de inscriere precum si calendarul rundei de finantare.

Proiectele pot acoperi zone diferite, de la cresterea calitatii serviciilor medicale intr-o institutie medicala, sau oferirea de servicii publice de asistenta medicala pentru categorii defavorizate, pana la imbunatirea accesului la educatie sau cresterea calitatii procesului de invatamant.

Evaluarea proiectelor propuse spre finantare va fi facuta de o echipa formata din membri ai Board-ului Fundatiei Vodafone Romania si ai echipei Fundatiei. Printre criteriile de selectie se numara: concordanta cu misiunea Fundatiei Vodafone Romania si cu domeniile finantate prin acest fond (educatie, sanatate), originalitatea, relevanta (proiectul raspunde intr-o cat mai mare masura nevoii/problemei identificate), impactul (vor avea prioritate, spre exemplu, proiectele care se desfasoara pe o arie geografica mai mare si cu un numar mare de beneficiari), alocarea eficienta a resurselor (umane si financiare), sustenabilitatea sau vizibilitatea proiectului.

Nu vor fi eligibile, spre exemplu, proiectele care sunt concentrate exclusiv pe strangere de fonduri sau cele care au ca beneficiari cetateni cu rezidenta in afara Romaniei. De asemenea, nu sunt eligibile proiectele care sunt inscrise de persoane fizice sau care au ca beneficiar o persoana fizica.

Calendarul programului de finantare este urmatorul:
– 18 iulie – 8 august 2013: inscrierea online a proiectelor (termenul limita pentru completarea online a aplicatiilor este 8 august 2013, ora 18:00);
– 9 august – 21 august 2013: evaluarea proiectelor inscrise in concurs; 
– septembrie 2013: anuntul public al rezultatelor.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 15 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat peste 700 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate, cu dizabilitati si al victimelor calamitatilor naturale.

Pin It

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.