Ingineri pentru Braila, 130 de locuri la buget si 70 cu taxa

Facultatea_de_Inginerie_BrailaInscrierile la Facultatea de Inginerie Braila au inceput pe data de 10 iulie. Specializarile pentru care pot opta candidatii sunt: inginerie mecanica – 32 de locuri la buget si 28 cu taxa, ingineria mediului – 35 de locuri la buget si 15 cu taxa, inginerie si management – 35 de locuri la buget si 25 cu taxa si agronomie – 28 de locuri la buget si 2 locuri cu taxa.

On line se pot face preinscrieri, astfel incat candidatul, ulterior, va prezenta codul de preinscriere si i se va scoate fisa gata completata, pe care va mai trebui lipita numai fotografia candidatului.

„De un an si jumatate s-a trecut la informatizarea bazelor de date despre studenti, procesul didactic, planurile de invatamant. Si statele de functii se pot accesa online, iar cadrele didactice au acces la toate informatiile, chiar si pontajele se fac online. Multe informatii sunt vizibile, ceea ce presupune corectitudine. In aceasta perioada am reacreditat toate specializarile si am reactivat specializarea inginerie si managementul resurselor tehnologice in constructii. De asemenea, culegem date si pentru specializarea de zootehnie”, a declarat decanul facultatii, conf. univ. dr. Cristian Simionescu.

Decanul a mai explicat ca premisele pentru aceasta admitere sunt sumbre, intrucat candidatii sunt din ce in ce mai putini si mai slab pregatiti. La meditatiile organizate gratuit special pentru candidatii de la bacalaureat la disciplina matematica s-au prezentat extrem de putini elevi.

„Noi, pe langa bursele oferite de stat, sociale, de studiu si de performanta, mai dam studentilor posibilitatea sa se inscrie intr-un concurs pentru burse private, de cate 150 de euro, oferite direct de angajatori, care semneaza un contract cu candidatul respectiv pentru a lucra la ei in firma urmatorii trei ani, adica au si un loc de munca asigurat”, a mai declarat decanul Simionescu.

Pin It