Lansarea editiei din 2013 a concursului „Reporter European”

logo_reporter_european_2013

Reprezentanta Comisiei Europene si Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania anunta lansarea concursului „Reporter European”, editia 2013.
Prin intermediul acestui concurs, jurnalistii si bloggerii sunt incurajati sa contribuie la o mai larga dezbatere si analiza a temelor legate de integrarea europeana a Romaniei.
Concursul „Reporter European” se adreseaza jurnalistilor din presa locala si centrala, reprezentand toate canalele de presa (audio, video, scrisa si online). Acestia se pot inscrie in competitie cu materiale publicate sau difuzate in perioada 1 ianuarie – 15noiembrie 2013.
„Blogger European” reprezinta componenta concursului ”Reporter European” adresata bloggerilor din Romania.
Prin intermediul acesteia, bloggerii sunt incurajati sa contribuie la o mai larga dezbatere si analiza a temelor propuse anul acesta in concurs.
1. Bloggerii sunt invitati sa scrie pe blogul lor materiale cu privire la una dintre cele doua teme ale concursului ”Blogger European”, editia 2013:  Anul european al cetatenilor si Alegerile pentru Parlamentul European din 2014
Criteriile de selectie care vor sta la baza jurizarii sunt:
1. relevanta materialului pentru tema propusa;
2. acuratetea informatiei;
3. originalitatea perspectivei din care e tratat subiectul;
4. obiectivitatea abordarii;
5. capacitatea temei alese de a genera dezbatere publica
Un juriu mixt, format din specialisti mass-media, bloggeri si reprezentanti ai institutiilor europene din Romania (din partea Biroului de Informare al Parlamentului European si a Reprezentantei Comisiei Europene), va juriza intregul concurs ”Reporter European”, inclusiv componenta dedicata bloggerilor.
Juriul va avea in vedere selectarea, in masura in care calitatea materialelor inscrise permite acest lucru, a celor mai bune 3 materiale pentru fiecare sectiune in parte (audio / video / presa scrisa si online), indiferent de tema aleasa.
Sesiunea de jurizare va avea loc in perioada noiembrie – decembrie, iar ceremonia de premiere a castigatorilor va avea loc in ianuarie 2014.
Castigatorilor premiilor I, de la fiecare sectiune, li se va oferi posibilitatea de a efectua un stagiu de trei saptamani la Bruxelles, pentru a lucra ca si corespondent de presa acreditat la institutiile europene. Costurile stagiului (avion – clasa economic, cazare, diurna) vor fi suportate de catre organizatori.
Castigatorilor premiilor II, de la fiecare sectiune, li se va oferi posibilitatea de a efectua o vizita de cinci zile la Bruxelles, la institutiile europene, pentru intalniri sau interviuri cu oficiali ai Comisiei Europene, membri ai Parlamentului European, reprezentanti ai autoritatilor nationale sau colegi din mass-media. Costurile vizitei (avion – clasa economic, cazare, diurna) vor fi suportate de catre organizatori.
Castigatorilor premiilor III, de la fiecare sectiune, li se va inmana o tableta iPad.
Jurnalistii premiati in editia anului 2012 a programului „Reporter European” nu se mai pot inscrie in concurs.
Mai multe detalii despre conditiile de participare, termene limita si modalitatile de inscriere a materialelor sunt disponibile pe paginile de internet dedicate concursului ”Reporter European”, respectiv componentei ”Blogger European”.

Pin It