“Zilele Gradinii Zoo” la Braila – 22- 24 iunie 2013

ZOO BRAILAAdministratia Pietelor si Targurilor si-a propus sa organizeze si “Zilele Gradinii Zoo” la Braila dupa succesul de la inceputul lunii iunie cu ocazia desfasurarii evenimentului “Week-endul copiilor”.

Astfel, in perioada 22-24 iunie 2013 va avea loc un spectacol sustinut de formatia de muzica si dans “Stelute Dunarene”, care va canta, in premiera la Braila, Imnul ZOO, o melodie care ar putea deveni hitul verii si al vacantei.

 

Activitatile legate acest eveniment vor incepe in fiecare zi de la ora 9.00, cu prezentarea unui scurt istoric al Gradinii Zoologice si deasemenea ,se vor organiza concursuri pentru copilasi,de pictat pe fata, recitari, desene pe asfalt, cultura generala, bineinteles respectand tematica evenimentului, anume lumea animalelor si grija fata de acestea. Dupa inscrierile la competitii, copiii vor fi invitati sa savureze tortul aniversar. “Avand in vedere faptul ca 22 iunie este prima zi de vacanta pentru elevi, iar parintii si bunicii au si ei o minivacanta cu sarbatorile de Rusalii, am hotarat sa organizam in acest week-end “Zilele Gradinii Zoo la Braila”. Pe langa evenimentul aniversar in sine, ne propunem sa le oferim copiilor ocazia de a acumula noi cunostinte despre lumea animalelor si sa ii ajutam sa inteleaga mai bine importanta cresterii si ocrotirii acestora. Este important sa aducem natura mai aproape de generatia de “maine”! Mesajul pe care vrem sa-l transmitem copiilor, de ce nu si adultilor, este urmatorul: “Iubiti animalele si invatati sa le fiti prieteni!””, a declarat directorul general al APT, Costel Balan.

 

Tot in cadrul acestui eveniment, micutii sunt invitati la prima serbare aniversara a ursoaicei Elvira – la 32 de ani, a leului Petrica – la 25 de ani si a maimutei Cici – la 20 de ani.

 

Elvira are varsta unei bunicute centenare, maimuta Cici este o batranica respectabila in prag de pensionare, iar regele junglei, leul Petrica, tinteste spre recordul de longevitate, in captivitate, pentru aceasta specie.

 

Pentru copii intrarea va fi libera, iar materialele pentru participarea la concursuri vor fi asigurate gratuit de reprezentantii APT.

 

Pin It