Autoritățile caută o dronă căzută în Insula Mare a Brăilei. Imagini surprinse de localnici

 

O operațiune de amploare are loc vineri, 29 martie, în Brăila, după ce a fost semnalată căderea unei drone militare, într-o zonă izolată din Insula Mare a Brăilei, la 8 km de Brăila, potrivit site-ului local debraila.ro. Zona a fost izolată de autorități și este păzită de Poliție si Jandarmerie. Deocamdată, Armata României nu a confirmat incidentul.

Autoritățile au fost alertate, joi seara, în jurul orei 22.00 cu privire la prăbușirea unei drone, în zona fermei Filipoiu.

Imagini cu momentul în care se prăbușește drona au fost surprinse de localnici și publicate de site-ul local debraila.ro. Martorii au susținut că s-a auzit o bubuitură puternică în momentul prăbușirii dronei.

Potrivir sursei citate, la locul prăbușirii s-a format un crater uriaș cu un diametru de aproximativ 4 metri.

„Un elicopter al Ministerului Apărării, Brigada Antitero de la SRI, echipaje de la Poliție, Jandarmerie și ISU se află în Insula Mare a Brăila, în zona fermei Filipoiu, unde o dronă militară s-a prăbușit pe câmp”, scriu jurnaliștii de la debraila.ro.

Începând cu luna septembrie 2023, au fost înregistrate mai multe incidente în care bucăți din drone au ajuns pe teritoriul României ca urmare a atacurilor rusești asupra porturilor ucrainene la Dunăre.

Fragmente au fost identificate în județele Galați și Tulcea, ultima dată, pe 14 decembrie 2023, în zona localității Grindu, din județul Tulcea.

 

Ştiri, Știri România, Update me 

​Stiri Braila – Cele mai Noi Știri | Libertatea Read More 

Pin It

Comments are closed.