Două cazuri de meningită cu virusul West Nile, confirmate în județul Brăila

 

Direcţia de Sănătate Publică a confirmat cele două cazuri de meningită cu virus West Nile la două persoane din judeţ, ambii pacienţi având evoluţie favorabilă. Acestea sunt primele cazuri confirmate în judeţ, în această vară, potrivit News.ro.

Conform autorităţilor de sănătate publică, este vorba despre o persoană de 67 de ani, din localitatea Gemenele, internată pe 21 august în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic de Urgenţă Brăila, cu evoluţie favorabilă, externată în 30 august.

Al doilea bolnav are 60 de ani, cu domiciliul în localitatea Olăneasa, comuna Salcia Tudor, internat pe 26 august pe Secţia de Neurologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Brăila, cu diagnostic de hemipareză dreapta, transferat apoi în 28 august, în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic de Urgenţă Brăila, cu o formă severă de boală, dar cu evoluţie favorabilă.

„Imediat ce Instituţia Prefectului Judeţul Brăila a fost informată cu privire la aceste două cazuri, am transmis o informare rapidă către toate UAT-urile de pe raza judeţului şi le-am atras atenţia asupra importanţei respectării setului de măsuri aplicabile în astfel de cazuri, disponibile pe pagina web a Direcţiei de Sănătate Publică Brăila.”, a declarat prefectul judeţului Brăila, Iulian Timoftei.

Sunt primele două cazuri de meningită cu virus West Nile din acastă vară în județ.

 

Ştiri, Știri România 

​Stiri Braila – Cele mai Noi Știri | Libertatea Read More 

Pin It

Comments are closed.