Inscripții în alfabetul chirilic, descoperite pe resturile dronei căzute în Insula Mare a Brăilei. Noi imagini de la locul prăbușirii

 

Publicația locală debraila.ro a publicat vineri, 29 martie, primele imagini cu resturile dronei căzute seara trecută în Insula Mare a Brăilei, la circa 8 km de orașul Brăila.

Imaginile, surprinse de martori, arată că drona a picat pe un câmp unde au fost cultivați porumbi. Un crater uriaș s-a format în urma impactului, iar în jur sunt împrăștiate resturile dronei.

Pe mai multe fragmente metalice se disting inscripții în alfabetul chirilic, potrivit imaginilor publicate de jurnaliștii locali.

Fragmente dintr-o dronă au fost găsite joi seară, 28 martie, în Insula Mare a Brăilei. Incidentul a fost confirmat de MApN, care a precizat că au fost identificate „fragmente care par a proveni de la un dispozitiv aerian (dronă), pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei”, iar militarii fac cercetări la fața locului.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că se desfășoară o anchetă, dar nu a putut spune dacă drona găsită este de provenienţă rusească.

„Haideţi să aşteptăm ancheta. Dacă ne uităm la crater nu a avut explozie, de aceea nu putea să producă daune, chiar dacă ar fi căzut în altă zonă”, a declarat Ciolacu, într-o conferință de presă.

Martorii citați de presa locală au susținut că au auzit o bubuitură puternică în momentul prăbușirii dronei și au surprins momentul când aceasta zbura deasupra gospodăriilor lor, din zona Grădina Mare, aproape de Dunăre.

Aceasta este cea de-a șasea dronă care a căzut pe teritoriul României de la începutul lunii septembrie 2023, după cele identificate în județele Tulcea și Galați. Ultima dată, fragmente dintr-o dronă au fost găsite pe 14 decembrie 2023, în zona localității Grindu, din județul Tulcea.

 

Ştiri, Știri România, Update me 

​Stiri Braila – Cele mai Noi Știri | Libertatea Read More